Gaswinning groningen aardbevingen in belgie

images gaswinning groningen aardbevingen in belgie

En dat is nodig, want gaswinning veroorzaakt aardbevingen, schade aan bebouwing en vormt een veiligheidsrisico. Elke maand 3 PLUS-artikelen lezen met je gratis account Aan het begin van de maand wordt je tegoed weer aangevuld tot 3. De oude verlaten mijnen lopen vol met water en dat duwt vervolgens de grond erboven ook weer omhoog. Aardbevingen ontstaan door plotselinge bewegingen van aardlagen langs breuken in de ondergrond. Niet—levensbedreigende schade zien zij dan ook als een maatschappelijk effect dat breed geaccepteerd wordt. De bodem krimpt in elkaar, wat spanning geeft op de breuken. Het Boven Rotliegend is onderverdeeld in de Slochteren Formatie reservoir gesteente en de Silverpit Formatie niet reservoir gesteente. Huizen die boven op of in de omgeving staan van de voormalige schachten, kunnen verzakken. Aardgas uit kleine velden Naast het grote Groningen-gasveld zijn er nog kleine gasvelden in Nederland waarvoor NAM een vergunning heeft.

 • Kamerbrief over gaswinning Groningen Kamerstuk
 • Opinie Gronings paard van Troje Groningen
 • De Groningse 'gasemotie' zit ook in de Limburgse mijnstreek NOS
 • Afbouw gaswinning Groningen NAM
 • Gaswinning in Nederland IsGeschiedenis
 • Aardbevingen Groningen Staatstoezicht op de Mijnen

 • Op 8 januari vond een aardbeving plaats met een kracht van 3,4 op de Het uitgangspunt is om niet meer gas uit het Groningen-gasveld te winnen en cv-ketels. in Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk. Hoewel Limburg geen last heeft van aardbevingen, hebben ze er wel geprofiteerd van de kolen toentertijd, en in Groningen van het gas", zegt Onze buurlanden Duitsland en België hebben ook geen verjaringstermijn.

  Kamerbrief over gaswinning Groningen Kamerstuk

  Aardbevingen in Groningen zijn het gevolg van de gaswinning. Deze aardbevingen zorgen voor schade aan huizen en veiligheidsrisico's. Met het afnemen van.
  Het document beschrijft op welke wijze de voor de leveringszekerheid benodigde hoeveelheid gas kan worden gewonnen. De diepte van het gas-water contact neemt toe van het noordoosten tot het zuidwesten.

  Toen werd er 80 tot 90 miljard Nm 3 per jaar gewonnen zonder dat er bevingen optraden. Maatregelen om de rekening van de jaarwisseling in Midden-Groningen niet nog verder op te laten lopen.

  Video: Gaswinning groningen aardbevingen in belgie Waarom we niet stoppen met de gaswinning

  Dat betekent dat deze kans verder is gedaald. Op 8 januari vond een aardbeving plaats met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter bij de Groningse plaats Zeerijp.

  images gaswinning groningen aardbevingen in belgie
  Gaswinning groningen aardbevingen in belgie
  Alles wordt dus ingezet om het aardbevingsrisico te reduceren door te investeren in versterking en aardbevingsbestendigheid, veel minder in het terugdringen van de seismische dreiging.

  Opinie Gronings paard van Troje Groningen

  In de compleet vernieuwde Expo van Het Utrechts Archief komt het archief tot leven. De mogelijk verhoogde seismische dreiging, die veroorzaakt wordt door een verhoogde productie, wordt in deze zienswijze opgevangen door een hogere graad van versterking, aardbevingsbestendigheid en schadeafhandeling.

  images gaswinning groningen aardbevingen in belgie

  De diepte van het reservoir ligt tussen de 2. En blijkbaar is de NAM niet de enige die zo denkt.

  De Groningse 'gasemotie' zit ook in de Limburgse mijnstreek NOS

  Uiteindelijk vraag ik me dan ook af of de bouwkundige versterking en aardbevingsbestendige nieuwbouw een zegen of een vloek aan het worden is voor Groningen.

  In de gemeente Kerkrade hebben zich al zeker enkele honderden mensen gemeld met schade aan hun woning als gevolg van de mijnschachten.

  Het Groningen veld was het grootste gasveld ter wereld toen het in ontdekt werd. Duitsland, België en Noord-Frankrijk sinds de jaren zestig afgestemd op gas met Het gas in het Groningen veld bevindt zich in de Boven Rotliegend groep informatie te vinden over door gaswinning geïnduceerde aardbevingen.

  De gaswinning in Groningen laat de laatste jaren een grotere blijvend risico op relatief krachtige aardbevingen, geflankeerd door. De vraag naar laagcalorisch gas vanuit Duitsland, Frankrijk en België neemt de komende. SodM) stelde, na onderzoek naar aanleiding van de aardbeving die op 16 augustus.

  Afbouw gaswinning Groningen NAM

  bij Huizinge Gaswinning Groningen: gevolgen, belang en de onderzoeken. De gevolgen van België en Frankrijk.

  images gaswinning groningen aardbevingen in belgie

  Dit gebeurt op.
  Nieuws Abonneren op nieuws over dit onderwerp Tussentijdse rapportage van onderzoek naar seismisch netwerk Groningen Het KNMI heeft de afwijkingen in de meetdata van G0-meters in het seismisch netwerk van Groningen op juiste wijze gecorrigeerd.

  Gemeente Veendam gaat niet in gesprek met blote billendame na uitzending met Frank Visser.

  Gaswinning in Nederland IsGeschiedenis

  Van oost naar west is de dikte van het Rotliegend relatief uniform. Geschiedenis Magazine. Volg ons op Facebook.

  images gaswinning groningen aardbevingen in belgie

  Sinds de beving bij Huizinge is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan.

  images gaswinning groningen aardbevingen in belgie
  CADUCIFOLIAS EXEMPLOS DE JOGOS
  Wellicht ook interessant.

  SodM kijkt in haar rol als de toezichthouder alleen naar de veiligheid van de gaswinning.

  Aardbevingen Groningen Staatstoezicht op de Mijnen

  Het gas bevindt zich op 3 kilometer diepte, in zandsteen. Nieuwsbrief Het beste van IsGeschiedenis in je inbox? De diepte van het gas-water contact neemt toe van het noordoosten tot het zuidwesten. In is er begonnen met de winning.